Aviko gaat productiecapaciteit in China vergroten

Aardappelverwerker Aviko wil de huidige productiecapaciteit in China vergroten. Daartoe is in de eerste week van december een intentieverklaring getekend met de joint venturepartner, de lokale Chinese overheid van Minle County in de provincie Gansu. De huidige Aviko fabriek in Zhangye loopt tegen capaciteitsgrenzen aan.

Sinds de start in 2008 produceert Aviko in China hoogwaardige vlokken voor lokale en internationale afnemers. De lokale Chinese overheid stimuleert de aardappelteelt door subsidies op pootgoed en mechanisatie te verstrekken. Alle aardappelen worden door de telers af land geleverd en door Aviko opgeslagen.

Zhangye ligt in de provincie Gansu, een regio waarvan de werkende bevolking voor 80% afhankelijk is van de landbouw. De meeste akkerbouwers telen slechts enkele hectares aard-appelen. Telers met arealen van 20 hectare behoren tot de grote. De Chinese overheid streeft ernaar om de aardappelteelt in dit gebied sterk te laten groeien door in te zetten op meer schaalgrootte en verbetering van de productiviteit per hectare. Daarom wil ze graag de samenwerking met Aviko uitbreiden.

De taakverdeling binnen de succesvolle samenwerking blijft zoals die is: Aviko is verantwoordelijk voor de productie en de afzet van de geproduceerde vlokken terwijl de Chinese overheid de aardappelteelt zal blijven stimuleren. Die samenwerking leidt ertoe dat de internationale afnemers de hoogste kwaliteit vlokken geleverd krijgen en de lokale landbouwbedrijven zich verder kunnen door ontwikkelen.


Bron: Aviko

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.