Aanwezigheid in Bretagne belangrijk voor Groupe Marais

Hoewel Groupe Marais ook ver buiten Bretagne actief is, blijft de regio voor de groep zeer belangrijk. Groupe Marais haalt een groot deel van zijn bloemkolen, hun belangrijkste product, uit Bretagne. De groep staat bekend om zijn producten uit de regio die door heel Europa worden verkocht. 


Annabelle Connan van Groupe Marais

"We vinden het belangrijk om aanwezig te zijn in Bretagne, omdat het de belangrijkste regio is voor groenten in Frankrijk," zegt Annabelle Connan. "Daarom hebben wij hier een kantoor en gaan we hier naar de veiling om onze producten in te kopen." Op het kantoor in Bretagne werken verschillende inkopers, vertegenwoordigers en chauffeurs. Samen coördineren ze het dagelijkse afhalen van aankopen en verwerken ze bestellingen van cliënten uit heel Frankrijk en de rest van Europa. Het feit dat Groupe Marais zelf aanwezig is in Bretagne is voordelig voor de selectie van de beste producten die telers op lokale veilingen verkopen. 

"Voor bloemkool zijn er grote verschillen tussen telers en regio's," zegt Connan. "Die verschillen kunnen overal in het proces zitten, of het nou de manier van plukken is of de gehanteerde normen tijdens de teelt. Wij weten waar we de beste kwaliteit kunnen vinden." De meeste telers uit de regio zijn aangesloten bij de coöperatie Prince de Bretagne, dus elke bloemkool die Marais in Bretagne inkoopt is een Prince de Bretagne product. 


Magazijn van Groupe Marais in Bretagne

"De teelt van bloemkool neemt al een tijdje langzaam af, terwijl de concurrentie in Bretagne elk jaar stijgt," aldus Connan. "Er zijn meer exporteurs, dus is er meer concurrentie." De grootste buitenlandse concurrenten zijn Italiaanse en Spaanse exporteurs. Op de binnenlandse markt is de bloemkool uit Normandië de grootste concurrent. Connan ziet het klimaat in Bretagne als een groot voordeel. "Het klimaat is erg gematigd. 's Zomers is het niet te warm en 's winters is het niet te koud en dat is heel belangrijk." Het nadeel van het inkopen van producten in Bretagne is de grote afstand tussen de regio en de doelmarkten van Marais, die de transportkosten en logistieke kosten hoog maken. 

For more information:
Annabelle CONNAN 
MARAIS BRETAGNE SARL
Tel: +33 2 98 69 51 83
annabelle@marais.fr

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.