Special Jaaroverzicht: 16-29 februari

Samenwerking binnenvaartshuttle officieel en mogelijke importstop Zuid-Afrikaans citrus

Half februari was er in de EU sprake van opvallend lage appel- en perenvoorraden. De appelvoorraden in Europa lagen een stuk lager dan in 2012. De landen met het grootste verschil (minder dan februari vorig jaar) zijn het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland en Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk heeft 45% minder appelvoorraad, Spanje staat op -40%.Na een jaar proefvaren met containers fruit op binnenvaartschepen, stappen vijf grote Barendrechtse ontvangers nu definitief samen op de boot! In het kader van het programma Fresh Corridor is vorig jaar een project gestart om bundeling van fruitlading van de bedrijven Bakker Barendrecht, De Jong Coldstores, Hillfresh International, Hispa Fruit en Olympic Fruit via binnenvaart te vervoeren van de Maasvlakte terminals naar de Waalhaven, waarna alleen het laatste deel van het transport per truck geschiedt.

Eind februari vonden de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem plaats. De vakbeurs voor de Nederlandse tuinbouwsector trok 17.782 bezoekers. Onder andere The Greenery, Van Nature, Valstar en Best of Four waren aanwezig en zijn op de foto gezet.

De 68e editie van Nederlands grootste consumentenevenement, de huishoudbeurs, trok de afgelopen negen dagen 244.911 bezoekers. Dit zijn er 2.000 minder dan in 2012, toen een kleine 247.000 bezoekers de poorten van het beursgebouw passeerden. Er was weer enorm veel te zien op de huishoudbeurs dit jaar en wij zetten de AGF-ers op de foto.De Europese Unie heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de mogelijke besmetting van de citrus black spot (CBS) op Zuid-Afrikaans citrus. Zo heeft de EU aangekondigd bij vijf vondsten van de black spot mogelijk een importstop in te stellen. Ter vergelijking: vorig jaar werden er 27 gevallen van black spot gedetecteerd. Frugi Venta trekt daarom met de importeurs ten strijde om het tij te doen keren, omdat de gevolgen desastreus zullen zijn voor de citrusimport.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.