Thermo King TouchPrint biedt gegevensregistratie voor verbeterde bescherming van ladingen

Als gevolg van bestaande en toekomstige Europese wetgeving worden er steeds hogere eisen gesteld aan producenten, verwerkers en transporteurs van temperatuurgevoelige ladingen. Deze moeten bijvoorbeeld in de gehele toevoerketen traceerbaar zijn. Om bedrijven te helpen aan deze eisen te voldoen, introduceert Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, onder de naam TouchPrint een nieuwe generatie temperatuurregistratiesystemen.

Dit innovatieve apparaat is uitgerust met een aantal geavanceerde functies zoals nauwkeurige aflezing, flexibele exportopties en een intuïtieve display. Als meetinstrument voldoet TouchPrint aan de relevante branchenormen en biedt het de gehele branche van transportkoeling de transparantie die volgens de geldende wetgeving nodig is.

Met Thermo King TouchPrint krijgen klanten volledig inzicht in belangrijke gebeurtenissen die de veiligheid van de lading beïnvloeden, zoals het openen van deuren of wijzigingen in instelwaarden. Het nieuwe gegevensregistratiesysteem biedt voldoende verwerkingscapaciteit en geheugen om een touchscreen-interface en een snelle thermische printer te ondersteunen. De instelling en bediening zijn daardoor heel eenvoudig.

"TouchPrint is een compact flexibel en gebruiksvriendelijk gegevensregistratiesysteem dat nauwkeurige informatie biedt en naleving van wetgeving mogelijk maakt", aldus Michael Haguinet, productmanager telematica voor Europa bij Thermo King. "Dankzij het duidelijke gebruikersmenu waarmee de waardevolle temperatuurmetingen eenvoudig kunnen worden bewaakt, opgehaald en gearchiveerd, biedt de TouchPrint serie een betrouwbare, geavanceerde oplossing voor temperatuurbeheerste distributie."

Belangrijke kenmerken zijn:
  • Mini USB-poort – Gebruikers kunnen de temperatuurgegevens als pdf- of txt-bestand exporteren naar een USB-station. De afleverbon of ritbon kan vervolgens elektronisch worden opgeslagen of worden afgedrukt. Via de USB-poort kan ook verbinding worden gemaakt met de veelgebruikte Thermo King Wintrac-software voor updates en gegevensdownloads.
  • Snelle, compacte thermische printer – de printer produceert bij vrijwel elke omgevingstemperatuur duidelijke afdrukken in de vorm van tabellen en grafieken. Via het uitgebreide menu met printschema's kunnen gebruikers snel op aanvraag afdrukken van zowel nieuwe als eerder opgeslagen gegevens maken.
  • Capacitief touchscreen – Het gebruikersmenu met pictogrammen en sneltoetsen maakt navigatie heel eenvoudig. Voor de display en afdrukken kunnen gebruikers kiezen uit 18 talen.
  • Aflezen instelpunten Thermo King Reefer – TouchPrint is compatibel met elke Thermo King Smart Reefer-2 / Smart Reefer-3 controller voor trucks en opleggers. Het instelpunt wordt op het touchscreen weergegeven, samen met de zes instelbare invoerwaarden (analoog of digitaal), en wordt ter vergelijking met de temperatuurwaarden ook afgedrukt op elk type bon.
Dankzij de modulaire benadering van het alles-in-éénconcept kan TouchPrint flexibel worden geïnstalleerd. De montagesets zijn speciaal ontwikkeld voor plaatsing op de opleggerwand of in een DIN-sleuf. Met de seriële poort kan het systeem worden aangesloten op andere Telematics systemen zodat de TouchPrint-sensoren op afstand bewaakt kunnen worden. Ook de Thermo King deurschakelaar en handheld sensor zijn compatibel en temperatuurwaarschuwingen kunnen voor elke configureerbare invoerwaarde worden ingesteld.

Thermo King TouchPrint is goedgekeurd overeenkomstig de norm DIN EN 12830 (nauwkeurigheidsklasse 1) en WELMEC 7.2 van de Europese samenwerkingsorganisatie op het gebied van de wettelijke metrologie. Bovendien is het momenteel verkrijgbare apparaat voorzien van het keurmerk 'E' van de volgens richtlijn 10 van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties en wordt bij elk apparaat een kalibratietestrapport meegeleverd.

 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.