Geen overeenstemming over F-gassenverordening

De 3e trioloog-bijeenkomst op 27 november werd afgesloten zonder succes. De standpunten van het Europees Parlement en de Raad lagen te ver uiteen om een akkoord mogelijk te maken. De belangrijkste zaken waar men geen overeenstemming over kon vinden zijn het uitfaseerschema, de toeslag op HFK's en de diverse verboden.

De Raad moet nu beslissen of er een 4 trioloog-bijeenkomst in december wordt georganiseerd of dat er wordt gekozen voor een zogenaamde 'tweede lezing' van het dossier. Indien er een tweede lezing volgt, kan dit leiden tot een uitstel voor een relatief lange tijd.

Vanaf januari 2014 neemt Griekenland het voorzitterschap van de Raad over van Litouwen. De verwachting is dat Griekenland dit dossier wellicht niet verder gaat oppakken. Daarnaast zijn er Europese verkiezingen in mei 2014. Dit zou ook kunnen resulteren in een vertraging.

Bron: NVKL

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.