"Sophie Ringoot: "Nu volop Italiaanse groenten beschikbaar"

Nino Ferrari redelijk tevreden over Italiaans druivenseizoen

Tholen - Het Italiaanse druivenseizoen loopt stilaan ten einde bij Nino Ferrari, maar ze zijn nog beschikbaar tot begin januari. "We hebben nu nog de longlife-rassen. Het begin van het seizoen met de Vittoria druiven is beter verlopen dan het Italia seizoen", vertelt Sophie Ringoot. "De Vittoria was van uitstekende kwaliteit. Italia was heel goed qua smaak, maar de dikte was wat minder en ook de kleur viel soms tegen. De markt was moeilijk omdat er dit seizoen minder vraag was. Al met al kunnen we zeggen dat we een redelijk goed seizoen achter de rug hebben, maar zeker niet het beste."Volgens Sophie liggen de prijzen dit seizoen lager dan vorig jaar. "Het is natuurlijk afhankelijk van het ras en het merk, maar gemiddeld kostten de druiven tussen de 20 en 50 cent minder. Voor de komende weken verwacht ik een rustige markt. Je merkt dat de vraag achteruit gaat. Er komen nu meer winterproducten zoals citrus voor in de plaats. Tegen einde van het jaar is er vaak terug wat meer vraag. Dan worden druiven gepresenteerd bij kaasschotels bijvoorbeeld, maar verder is het seizoen stilaan aan het uitdoven."Start met Italiaanse groenten
Momenteel is Nino Ferrari weer gestart met de Italiaanse groenten. "Daar hebben we echt een heel groot gamma van. De vraag is goed met koude weer, hoe kouder hoe beter de groentenafzet. We hebben van alles, van paksoi en spinazie tot romanesco en radiccio.Voor Sophie is dit het eerste jaar bij Nino Ferrari. De Ringoot Group nam in april dit jaar Nino Ferrari over. "We zijn net verhuisd naar een grotere locatie. We zitten in de vroegere magazijnen van Pauwels, magazijn 39/40, waar we een stuk meer ruimte hebben. Ons telefoon en faxnummer blijven hetzelfde", besluit Sophie.Voor meer informatie:
Nino Ferrari
Werkhuizenkaai 112-154
Magazijn 39/40
T: +32-2 2426147
F: +32-2 2455095
info@ninoferrari.be
www.ninoferrari.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.