Mozambique: lagere cashewnotenproductie

De cashewnotenproductie in Mozambique zou de raming van 95.000 ton misschien niet halen wegens een aantal factoren waarvan de reële impact nog steeds moeilijk te bepalen is, aldus de directeur van het Nationale Cashewinstituut (INCAJU), Filomena Maiópuè.

Maiopué merkte op dat factoren zoals ziekte, weer en de politieke en militaire spanningen mogelijk een negatief effect op het seizoen 2013/14 hebben. In het noorden van het land, vooral in de provincies Nampula en Cabo Delgado, was het weer in de afgelopen bloei- en vruchtvormingsperiodes niet gunstig. Maar Maiopué zei dat als er sprake zou zijn van een productiedaling, die niet drastisch zou zijn en dat verwacht wordt dat de productie niet onder de 90.000 ton valt.

In de centrale regio, voornamelijk in de provincie Sofala, was de situatie anders. Daar zijn veel cashewnoten en die zijn ze nu aan het oogsten. In de provincie Zambézia is de situatie beter dan vorig seizoen. In het zuiden, vooral in de provincies Inhambane en Gaza, is de situatie zeer goed, zei Maiopué. Ze voegde toe dat ze tegen februari een duidelijkere raming zullen hebben over wat er met de productie in het algemeen zal gebeuren.

Source: macauhub.com.mo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.