"Het heeft de manier van zakendoen zeer beïnvloed"

Egyptische AGF-exporteurs maken zich zorgen over mogelijke onrusten

Na diverse politieke onrusten in Egypte in de afgelopen jaren maken exporteurs zich zorgen over de toekomst. "We werken hier elke dag, maar het is moeilijk zakendoen voor ons bedrijf", vertelt Haitham Gallab van AgroEgypt. Dit bedrijf exporteert citrus naar Maleisië, Irak, Kenia en Rusland en al loopt dit nog goed, toch uit de handelaar zijn bezorgdheid over de toekomst. Het heeft namelijk de manier waarop hij zaken doet, negatief beïnvloed.

"Vroeger waren we gewend om van tevoren betaald te worden voor onze zendingen naar Europa, maar nu moet het fruit eerst aankomen voordat het betaald wordt. Het is ook moeilijker om nieuwe klanten te werven vanwege het wantrouwen dat veel kopers hebben over mogelijke onrusten in de toekomst.""Als er hier problemen zijn worden meestal als eerste de havens gesloten", aldus Gallab. "Dat is wel eerder gebeurd, en dan blijven er ergens producten die nergens meer heen kunnen. Ondanks de mogelijkheid op komende problemen is hij hoopvol voor het citrus-exportsseizoen. "De productie van navels is dit seizoen met 25% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Hoewel de prijzen instabiel waren in begin van het seizoen is de vraag goed geweest."Voor meer informatie:
Haitham Gallab
AgroEgypt

info@agroegypt.com
www.agroegypt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.