ASOEX doet oproep aan stakers

Verwijzend naar de protesten, bijeengebracht door de Associatie van Fiscale Werknemers (ANEF), zegt de voorzitter van de Associatie van Chileense Fruitexporteurs A.G.(ASOEX), Ronald Bown Fernández, dat de situatie langer doorgaat dan verstandig is. De stakingen eisen een zware tol op de fruitexportstroom naar alle markten.

Dit is vooral verontrustend wat betreft de land- en luchtzendingen die via Los Libertadores Pass gaan, omdat deze zendingen de nodige documentatie vereisen voor hun toegang tot de markt. Dat is bijna onmogelijk geworden omdat douane-expediteurs het moeilijk vinden hun gewone transacties te doen met de douanekantoren van Landbouw en Veeteelt.

De situatie begint ook maritieme verzendingen te beïnvloeden, doordat schepen nu in hun bestemmingshavens (vooral in Latijns-Amerika) aankomen zonder de nodige documenten voor de toelating van de goederen. De producten worden dus bewaard tot ze zijn onderworpen aan de regelgeving.

"We doen een oproep aan zowel de autoriteiten als aan alle werknemersverenigingen die momenteel staken en vragen hen er rekening mee te houden dat deze situatie er toe leidt dat Chileense bedrijven het vertrouwen van hun klanten wereldwijd schaden. En dat beschadigt dan weer de interesse van producenten, vooral van kersen en blauwe bessen."

"Wegens dit alles willen we enerzijds herstel van de hulpdiensten en anderzijds vragen we aan beide conflictpartijen hun verschillen zo snel mogelijk te beslechten, zodat de normale activiteiten kunnen worden hervat."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.