Verladers krijgen hulp bij veilig laden container

Een expertgroep heeft in VN-verband onlangs de laatste hand gelegd aan een gedragscode voor verladers die hun goederen in containers laden voor vervoer. EVO pleitte eerder al voor een internationale standaard voor het veilig beladen van containers en verwelkomt de conceptgedragscode dan ook van harte.Foutief beladen

Met het handboek beoogt de VN een wereldwijde standaard in te voeren voor de wijze waarop bedrijven containers veilig beladen. Er gebeuren nog te vaak ongelukken met containers; niet omdat ze te zwaar zijn maar omdat de goederen op een foutieve wijze in de container zijn opgestapeld of vastgezet. De gedragscode moet verladers richting geven bij het veilig beladen van containers.

Proces

EVO heeft via de European Shippers' Council (ESC) een eerste bijdrage geleverd aan de conceptcode. De code moet nu worden goedgekeurd door de besluitvormende organen van de United Nations Economic Commission of Europe (Unece), de International Labor Organization (ILO) en de International Maritime Organization (IMO). De deelnemende partijen gebruiken de komende weken om eventueel resterende plooien in de tekst glad te strijken. De verwachting is dat de code medio 2014 beschikbaar is voor verladende bedrijven.


Bron: EVO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.