Zeven redenen om ananas te eten

De ananas is over de hele wereld een van de meest geliefde fruitsoorten. En gelukkig is het fruit het hele jaar door te verkrijgen. Ananassen hebben een heerlijk tropische smaak, die zoet en zuur samenbrengt en zijn ook nog eens hartstikke gezond. Hieronder zeven redenen om ananas te eten. 

1-Sterke botten
Ananas bevat mangaan, een mineraal dat het lichaam helpt bij de opbouw van bot en bindweefsel.

2-Mineralen en vitamine
Ananassen zitten boordevol vitamine A, vitamine C, calcium, kalium en fosfor. Daarnaast zijn ze rijk aan vezels en bevatten ze weinig vet en cholesterol. 

3-Gezond tandvlees 
Het eten van ananas versterkt het tandvlees, waardoor het gebit gezond en sterk blijft. 

4-Verlichting bij artritis
Ananassen hebben ontstekingsremmende eigenschappen, die de pijn bij artritis kunnen verzachten.

5-Verminderd risico op maculadegeneratie 
Maculadegeneratie is de grootste oorzaak van gezichtsverlies bij volwassenen. Het eten van ananas kan het risico op deze aandoening met 36% verkleinen.

6-Betere spijsvertering
Ananassen bevatten bromelain, dat bestaat uit twee enzymen die het spijsverteringskanaal gezond houden. Daarnaast neutraliseert bromelain vocht in het lichaam, zodat het niet te zuur is en helpt het bij het reguleren van de afscheiding in de alvleesklier. 

7-Voorkomt verkoudheid
Het feit dat ananassen rijk zijn aan vitamine C betekent dat de consumptie ervan helpt bij de bestrijding van virussen die verkoudheid veroorzaken. 

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.