Canadese appel- en peeroogst dit jaar naar normaal niveauDe voorjaarsvorst in Canada van vorig seizoen leidde tot een aanzienlijke daling van de appel- en peerproductie voor het seizoen 2012/2013. Maar doordat dit jaar geen vergelijkbare weersomstandigheden plaatsvonden, zal de productie voor appelen en peren naar verwachting worden teruggebracht naar normalere niveaus voor het seizoen 2013/2014.

In het seizoen 2013/2014 zal de Canadese appelproductie waarschijnlijk met 46 procent stijgen ten opzichte van vorig seizoen, aldus een rapport van de Buitenlandse Agrarische Dienst van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Dat zou resulteren in een productie van bijna 125.000 ton méér dan vorig seizoen, toen de oogst 269.837 ton was. De productie van vorig seizoen was met 80 procent gedaald ten opzichte van 2011/2012.

Ook de peerproductie zal naar verwachting toenemen en verwacht wordt dat deze de 7.800 ton zal bereiken, wat een stijging van 15,5 procent zou zijn ten opzichte van de productie van vorig seizoen (met 6.754 ton). Als gevolg van de toegenomen productie zal de import van zowel appelen als peren naar verwachting dalen ten opzichte van vorig jaar, met respectievelijk 22 en 3 procent.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.