"Guy de Meyer: "Nood aan kouder weer om prijzen hoger te krijgen"

Demargro ziet toename in vraag naar kleinere kolen

Tholen - Demagro staat in het najaar met name bekend om haar prei, maar daarnaast bieden ze ook veel andere wintergroenten. "Wij doen heel wat rode, witte en savooiekool en deze zijn met name bestemd voor de Franse markt", geeft Guy de Meyer aan. "Ook is er regelmatig vraag voor deze producten vanuit Rusland, maar op dit moment hebben ze daar nog steeds hun eigen productie. Het zal daar eerst moeten gaan vriezen, zodat de eigen productie van de markt verdwijnt en dan komt er plaats vrij voor onze Belgische en Nederlandse kolen."Lage prijzen
Volgens de handelaar zijn de prijzen van alle koolsoorten op dit moment laag te noemen. "Vorige week gingen de prijzen op de veiling gemiddeld niet boven de 20 cent pers stuk voor de rode en witte kolen en niet boven de 25 cent per stuk voor de groene kolen. De prijzen zijn vandaag onveranderd gebleven, dus terug onder de 20 cent per stuk voor kolen die meer dan 2,5 kg per stuk wegen. Op dit moment kunnen we spreken van een goede en constante vraag naar kolen maar merken we wel dat we nood hebben aan wat kouder weer om de prijzen toch wat hoger te krijgen."

Vraag naar kleinere kolen
Guy ziet diverse ontwikkelingen in de koolmarkt. "In de loop der jaren zien wij dat er steeds meer vraag komt naar kleinere kolen. Vroeger verkochten wij vooral zes stuks kolen met een gewicht van rond de 2,5 kg, maar nu vragen onze klanten kolen van rond de 1,5 kg à 2,00 kg. Ook in de supermarkten zien we dat er kleinere kolen aangeboden worden in plaats van de grote zware kolen van 2,5 kg of meer. De gezinnen worden steeds kleiner, en het is ook een stuk gemakkelijker om een kleine kool in stukken te snijden", verklaart hij.

"Door deze nieuwe tendens hebben wij aan verschillende telers gevraagd om hun kolen dichter bij elkaar te planten, zodat deze iets kleiner uitgroeien. Zodoende kunnen wij deze kolen nu verpakken in een kist van 30x50 in plaats van 40x60 wat al een ganse plaatsbesparing oplevert in de schappen van de winkelketens."

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, België
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
www.demargro.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.