Eind van de week sneeuw verwacht; donderdag storm op komst

Aanstaande vrijdag en zaterdag worden in ons land sneeuwbuien en dalende temperaturen verwacht. Donderdag is er bovendien storm op komst.

Een storing trekt ten zuiden van IJsland in een oostzuidoostelijke baan naar zuid-Noorwegen. Dit gebied met een luchtdruk van 960 mb arriveert donderdagavond nabij Oslo, terwijl een hogedrukgebied met een kerndruk van 1036 mb ten zuidwesten van Ierland ligt. Er is daarbij dus een gradi├źntverschil van 75 mb. Dat geeft bij ons in de loop van donderdagmorgen al een stormachtige zuidwesten wind, kracht 8.

In de middag begint de wind te ruimen naar het noordwesten en wakkert dan aan tot stormkracht 9. In de avond woedt op de Wadden en de noordkust een zware, mogelijk zeer zware noordwesterstorm. De windpiek valt in het noordelijk kustgebied precies samen met springtij. Daarbij moet rekening worden gehouden met zeer hoge waterstanden in Noord-Nederland.

Bovendien gaat de regen die avond over in zware sneeuwbuien in een ijskoud wordende bovenlucht. Het kan tot een fikse sneeuwjacht leiden, iets waarvoor ook Weeronline.nl waarschuwt.

Vrijdag en in het weekeinde houden de winterse buien aanvankelijk aan. In de loop van zaterdag klaart het vaker op. De maxima komen op een niveau van 2-4 graden boven nul en in de nachten komt het tot lichte vorst. In het weekeinde liggen de minima tussen plus 1 en min 3 graden. Op langere termijn lijkt de tendens licht winters te zullen blijven.

Bron: Telegraaf

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.