"Jan Vermeiren, Exofi: "Uitbreiding assortiment met citrus Fidels"

"Prijzen Franse kiwi's iets hoger dan vorig jaar"

Tholen - Naar jaarlijkse gewoonte is Exofi het nieuwe Franse kiwiseizoen van het merk Sikig gestart in week 47. Sikig is in Frankrijk de grootste aflader van kiwi's en levert bijna 20% van de productie. Volgens Jan Vermeiren wachten ze altijd tot de kiwi een minimum suikergehalte heeft van 9,5 brix. "Wij starten het seizoen dus niet eerder, maar wachten tot de Sikig-kiwi's zoet genoeg zijn. Dit in tegenstelling tot sommige Italiaanse kiwimerken die al reeds twee maanden worden aangeboden. Deze zijn dan beschikbaar vanaf week 38 met een zurige smaak en suikergehaltes rond de 6 brix."

Hogere prijzen
"Bij Sikig nemen we dus geen enkel risico wat de smaak betreft", vervolgt hij. We wachten dus tot week 47 om het seizoen te beginnen met een goede kwaliteit." Vermeiren vertelt dat het aanbod van Zespri kiwi's beperkt was midden november. "Er is momenteel een tekort aan kiwi's van goede kwaliteit, want ook de meeste Franse exporteurs zijn nog niet aan het seizoen begonnen." Vermeiren geeft aan dat de totale productie van Franse Hayward kiwi's ongeveer 15% lager ligt dan vorig jaar. "Daarnaast zijn er heel weinig grote kiwi's van de maten 20 en 23 in 3-kilo kisten. De laatste jaren is er wel vaker een tekort aan grote maten geweest. De prijzen liggen iets hoger dan vorig jaar, de kiwi's zijn tussen de 5 en de 8% duurder. We verwachten een heel mooi kiwi seizoen van Sikig-kiwi's en we hopen vanaf week 47 tot en met begin mei 2014 onze klanten van een goed smakend en volwaardig product te kunnen voorzien."Uitbreiding assortiment: citrus Fidels
Sinds oktober 2010 heeft Exofi haar assortiment uitgebreid. De heer Jacques Delsemme van de firma Fidels heeft zich bij het team van Exofi vervoegd. "Hij is een ouwe rot in het vak met meer dan 45 jaar ervaring. Daardoor kunnen we dagelijks vers Spaanse citrus aanbieden in de merken Beni, Fidels, Frutibema en Zaida. De bladclementines van Fidels zijn bekend in België voor hun perfecte smaak. Momenteel bieden we de variëteit Clemenules. De smaak is optimaal en de kwaliteit is super. Dat belooft dus wat voor de Sinterklaasweek. We krijgen deze week dagelijks verse zendingen, en het prijsniveau is aantrekkelijk", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Exofi
Jan Vermeiren
Werkhuizenkaai 112, mag.25-26
B-100 Brussel
Tel: +32 2 243.12.49
GSM: + 32 475 86.09.80
info@exofi.be
www.exofi.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.