VS, Spanje en Nederland zijn de grootste afnemers van Peruaanse avocado

De Verenigde Staten, Nederland en Spanje zijn de drie grootste exportbestemmingen voor Peruaanse avocado's. Volgens de Vereniging van Exporteurs (ADEX) zijn ze goed voor 87,6 procent van de totale uitvoer tussen januari en september.

In totaal bedroeg de uitvoer van deze vrucht 113.605 ton ter waarde van $ 179.400.000 dollar, 33,2 procent meer in vergelijking met dezelfde periode van 2012. De toegenomen export kan verklaard worden door een grotere vraag uit de VS (+47,3%) en uit Europa (rond de 40%). Ook was er, in tegenstelling tot vorig jaar, uitvoer naar andere landen zoals België, Zweden, Litouwen, Mali, Honduras, Bulgarije, Indonesië en Ecuador.

Peru wordt met bijna vier procent van de totale wereldproductie beschouwd als de zevende grootste producent van avocado's ter wereld. Schattingen zijn dat de productie van deze vrucht aan het einde van het jaar zal stijgen met 17,2 procent dankzij de goede klimatologische omstandigheden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.