Special jaaroverzicht 1-15 januari

Nieuwjaarsrecepties ABC Westland en AGF-Debat

Per 1 januari 2013 nam Fruity Pack uit Barendrecht de fruitsalade-activiteiten over van Fruity-Line te Ochten. De schaalvergroting die dit met zich mee brengt, biedt Fruity Pack verdere kansen om een toonaangevende speler in de Nederlandse en de Europese fruitsalade-markt te zijn. Om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, kondigde Fruity Pack aan, naast deze overname, ook te investeren in een nieuwe fruitsalade-fabriek. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.


Het eerste weekend van januari overleed Henk van Walderveen. De voormalige AGF-groothandelaar is 85 jaar geworden. Henk richtte in 1956 de firma Van Walderveen op, waarna ook beide zonen Bert en Bas en kleinzoon Henk in de zaak zijn getreden. De laatste jaren was Henk van Walderveen ziek en niet meer bij het bedrijf betrokken. "Mijn vader was nog één van de laatste iconen uit de handel, die met paard en wagen groenten en fruit hebben uitgevent", blikt Bert van Walderveen vanmorgen terug. "Vader is de grondlegger geweest van een mooi bedrijf."

Ann van Nieuwenhove van de REO Veiling overleed op 7 januari. "Wie Ann gekend heeft, weet dat ze 5 jaar geleden het slachtoffer werd van een zwaar verkeersongeval en verkeerde sindsdien in een medisch onomkeerbare situatie. Ze heeft bijzonder hard gevochten, maar iedereen besefte dat het een ongelijke strijd was", meldde de veiling.


Op 8 januari organiseerden N&S, Frugi Venta en DPA voor de achtste keer de nieuwjaarsreceptie in combinatie met het AGF-Debat. Heel wat AGF'ers maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar in het Zalmhuis het beste te wensen in het nieuwe jaar en te luisteren naar prikkelende debatten op het gebied van mededinging en voeding en gezondheid.


Sneeuw, hagel, regen en storm raasde in het begin van het jaar over Israël. Het Midden-Oosten kampt met slechte weersomstandigheden. Zo is er op bepaalde plaatsen behoorlijk sneeuw gevallen. Volgens directeur Oron Ziv van Mehadrin is de sneeuw echter een gift en genieten de mensen in Israel er juist van. De sneeuw is met name gevallen in de hoge gebieden en niet in de productiegebieden.


Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van ABC Westland Beheer en Agro Businessclub Westland onthulde Herwi Rijsdijk dat in 2013 waarschijnlijk wordt aangevangen met de realisatie van Food Center Westland op het terrein van ABC Westland in Poeldijk. Het overdekte groothandelscentrum wordt gerealiseerd in een aantal beschikbare hallen op het ABC Westland agri & food terrein.

De directie van ZON Holding benoemde in januari Leon Litjens uit Horst tot manager van de nieuwe business unit paprika bij ZON fruit & vegetables. Litjens was op dat moment nog wethouder Ruimte en Economie bij de gemeente Horst aan de Maas, met onder meer agribusiness in zijn portefeuille. Daarvoor was hij werkzaam als manager commerciële zaken bij FloraHoland.


Deze week heeft de 2013-editie van Horecava plaats gevonden in Amsterdam RAI. In totaal heeft de vakbeurs voor de foodservice industrie bijna 53.000 bezoekers aangetrokken. Tijdens Horecava konden bezoekers kennismaken met de trends en innovaties in de sector. De focus tijdens de activiteiten op de beurs lag voornamelijk op bewustwording, duurzaamheid, innovatie en veranderingsprocessen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.