Alessandro Silvestrelli, Rijk Zwaan Italië

"Nieuwe segmenten bieden nieuwe kansen"

Ondanks kleine tegenslagen is de zaadmarkt dynamisch, divers en gericht op innovatie. Dat vindt Alessandro Silvestrelli, manager van Rijk Zwaan Italië. "Innovatiekracht is een onmisbare kracht voor de toekomst - en die toekomst begint nu."

Problemen
Silvestrelli herkent de volgende tegenslagen uit de sector: "De grootste problemen in de sector zijn de verkoop en de prijzen van de eindproducten, de marges en het geld voor investeringen. Dit alles zou de ontwikkeling van de zaadsector kunnen tegenhouden."
Ook de illegale vermeerdering van gepatenteerde rassen beïnvloedt de sector. "Tegelijkertijd is dit ook een test: wat gaat de sector doen tegen illegale praktijken?"

Mogelijkheden
"Ziekten en de ontwikkeling van zaadtechnologieën zijn de uitdagingen waar we mee te maken hebben in genetisch onderzoek", aldus Alessandro Silvestrelli. "Sommige segmenten zijn altijd in ontwikkeling. Dat biedt nieuwe kansen: makkelijk te verwerken producten, de fresh-cut-lijn, of producten met hoogwaardige inhoudsstoffen.

Doelstellingen op mondiaal niveau
Rijk Zwaan teelt wereldwijd en heeft onlangs nieuwe onderzoeksstations geopend in Nederland, Spanje en Turkije en nieuwe productiecentra in Tanzania en Mexico. Het bedrijf houdt zich bezig met wereldproblemen als ondervoeding en obesitas, duurzame ecosystemen en de productie van voldoende hoeveelheden gezonde voeding voor een groeiende bevolking. Een onderdeel van deze missie is de ontwikkeling van betere soorten voor producenten en markten in specifieke gebieden van de wereld.


Contact:
Rijk Zwaan Italia
Letizia Bonfiglioli
Tel.: (+39) 051 729448
E-mail: rijkzwaanitaly@rijkzwaan.it
Web: www.rijkzwaan.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.