Samenwerking Westfriesgasthuis en Agriboard
"Het thema agri, voeding en gezondheid is voor de Agriboard een heel belangrijk thema,", zegt Jaap Bond, voorzitter van de stuurgroep van de Agriboard. "We zien ook dat obesitas een steeds groter probleem wordt. Kijk eens hoeveel media aandacht er is voor dit onderwerp." De voorzitter van de Agriboard is er daarom trots op dat juist tijdens de conferentie van a.s. vrijdag de intentieovereenkomst met het Westfriesgasthuis wordt ondertekend. Bond: "We gaan ons eerst concentreren op de inkoop van het Westfriesgasthuis in samenwerking met regionale telers. Ik ben ervan overtuigd dat de patiënt het in positieve zin zal merken en meer waardering heeft voor de maaltijden met regionale producten. Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van de milieubelasting."
Het Westfriesgasthuis kan er met de hulp van Agriboard voor zorgen dat de ingrediënten die het ziekenhuis bij verschillende telers bestelt gelijktijdig binnenkomen. Ook zorgt Agriboard ervoor dat het voedsel voldoet aan de strenge eisen waar het ziekenhuis zich aan moet houden.
"Maar los daarvan zien we eten als een belangrijk onderdeel van het genezingsproces," zegt Nils van Mourik, manager Facilitair Bedrijf bij het Westfriesgasthuis. "Hoe beter de patiënt eet, hoe meer energie het lichaam krijgt om te herstellen. Daarnaast vormt eten vaak een welkome afleiding tijdens het verblijf in een ziekenhuisbed. Hoewel onze patiënten het eten en drinken in het ziekenhuis al als goed waarderen, vinden wij zelf dat het nog beter mag en kan. In West-Friesland groeit en bloeit er van alles. Deze producten zijn van een zeer goede kwaliteit. Waarom zouden we onze ingrediënten dan van ver laten komen? Daarnaast vinden we duurzaamheid belangrijk als ziekenhuis."
Bron: Agriboard