Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Westfriesgasthuis en Agriboard

De stichting Agriboard Noord-Holland Noord sluit een intentieovereenkomst met het Westfriesgasthuis om ….het eten en drinken in het ziekenhuis via regionale leveranciers te gaan inkopen. De intentie wordt getekend tijdens de Agriboardconferentie op vrijdag 29 november in Schouwburg "Het Park". Beide partijen hebben de afgelopen maanden intensieve gesprekken gevoerd over de relatie agri/voeding en gezondheid en de manier waarop het ziekenhuis hier concreet mee aan de slag kan.
 
"Het thema agri, voeding en gezondheid is voor de Agriboard een heel belangrijk thema,", zegt Jaap Bond, voorzitter van de stuurgroep van de Agriboard. "We zien ook dat obesitas een steeds groter probleem wordt. Kijk eens hoeveel media aandacht er is voor dit onderwerp." De voorzitter van de Agriboard is er daarom trots op dat juist tijdens de conferentie van a.s. vrijdag de intentieovereenkomst met het Westfriesgasthuis wordt ondertekend. Bond: "We gaan ons eerst concentreren op de inkoop van het Westfriesgasthuis in samenwerking met regionale telers. Ik ben ervan overtuigd dat de patiënt het in positieve zin zal merken en meer waardering heeft voor de maaltijden met regionale producten. Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van de milieubelasting."
 
Het Westfriesgasthuis kan er met de hulp van Agriboard voor zorgen dat de ingrediënten die het ziekenhuis bij verschillende telers bestelt gelijktijdig binnenkomen. Ook zorgt Agriboard ervoor dat het voedsel voldoet aan de strenge eisen waar het ziekenhuis zich aan moet houden.
 
"Maar los daarvan zien we eten als een belangrijk onderdeel van het genezingsproces," zegt Nils van Mourik, manager Facilitair Bedrijf bij het Westfriesgasthuis. "Hoe beter de patiënt eet, hoe meer energie het lichaam krijgt om te herstellen. Daarnaast vormt eten vaak een welkome afleiding tijdens het verblijf in een ziekenhuisbed. Hoewel onze patiënten het eten en drinken in het ziekenhuis al als goed waarderen, vinden wij zelf dat het nog beter mag en kan. In West-Friesland groeit en bloeit er van alles. Deze producten zijn van een zeer goede kwaliteit. Waarom zouden we onze ingrediënten dan van ver laten komen? Daarnaast vinden we duurzaamheid belangrijk als ziekenhuis."
 

Bron: Agriboard
Publicatiedatum: