Omzet aardappeltelers uit de Pfalz met 60 procent gestegen

De aardappeltelers uit de Duitse regio Pfalz hebben dit jaar een omzetrecord behaald met hun vroege aardappelen, meldt de Duitse website t-online.de. In totaal behaalden zij een omzet van 42,23 miljoen euro, 60% meer dan vorig jaar, deelde telersorganisatie 'Pfälzer Grumbeere' mee. Dat is een record in de geschiedenis van de telersorganisatie waarin 321 aardappeltelers zijn verenigd.
 
De omzetgroei is te danken aan de kleine oogsthoeveelheden in binnen- en buitenland, zo zegt men. De oogst van vroege aardappelen lag bij de telersorganisatie op 100.750 ton en daarmee tien procent lager dan vorig jaar.
 
2013 was een seizoen van extreme weersomstandigheden. Door overstromingen was er op zo'n 120 hectare van het totale aardappelareaal in de Pfalz sprake van totale oogstuitval. Bovendien groeien er op 70 hectare late aardappelen die sinds oktober niet geoogst konden worden vanwege de doorweekte grond. Deze zijn waarschijnlijk eveneens verloren. De telersorganisatie teelt aardappelen op 7200 hectare.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.