Vele handen maken licht werk bij Fruit4Sport

Door samenwerking tussen de Fruit4Sport vrijwilligers en de vrijwilligers van 'Natuur, je beste buur' werden op 23 november in amper drie uur tijd de bomen van Fruit4Sport op de sportaccommodaties in Middenmeer en Voorland in Amsterdam voorzien van stalmest.

Door met een groep van buurtbewoners van boomgaard naar boomgaard te verkassen, in plaats van de groep te verdelen over de sportaccommodatie van 40 hectare, werd daardoor ook gewerkt aan de onderlinge buurtcontacten. Marc Ravesloot, projectleider van Fruit4Sport: "Sportende kinderen die nieuwsgierig kwamen kijken gaven aan nooit meer appels te zullen eten. Ze wisten niet dat er poep nodig was voor een gezonde appelboom! Bah!". Marc is erg blij dat de gemeente Amsterdam het initiatief heeft genomen tot dit flankerende project in Amsterdam Oost met volop aandacht voor natuur en milieueducatie voor jonge kinderen.

Fruit4School

Naast Fruit4Sport wordt er in Amsterdam vanaf 1 januari ook gestart met de ontwikkeling van het concept Fruit4School. Een concept waarbij op schoolpleinen fruit geproduceerd wordt, gekoppeld aan milieueducatie waarbij het geteelde fruit in de klassen wordt gegeten en kan worden aangevuld door de lokale groenteman en, niet te vergeten, de ouders. Marc: "Omdat beide projecten in hetzelfde stadsdeel worden uitgevoerd ontstaat er een 'verbinding'. Basisschoolkinderen herkennen de Fruit4Sport boomgaarden, op weg naar hun sportvereniging, en vormen zo de toekomstige actieve buurtbewoners rond projecten als Fruit4Sport.


Bron: WageningenUR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.