Gebruik standaardcoderingen in AGF neemt een vlucht

Het gebruik van de standaardcodering van GS1 in AGF-land neemt een grote vlucht. Deze maand is de nieuwe, mede door Frug I Com, opgestelde Europese Guideline voor Artikelcodering verschenen. Duitse supermarkten gaan deze actief implementeren. Ook is er veel te doen om de nieuwe levensmiddelenwetgeving die per December 2014 van kracht gaat. Deze verordening (EU) nr. 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, meer info. Retailers vragen producenten dan ook steeds meer info over hun geleverde producten gekoppeld aan Artikelcode. Verder zien we een groei in het gebruik van GLN als Locatie-identificatie. Naast GlobalGAP , KCB en Q&S gaan steeds meer supermarkten over op GLN.


Een veel gehoorde vraag is dan ook: "En nu dan?", "Wat moet ik doen?", "Hoe kom ik aan een GLN?" , etc. Het antwoord is simpel. Het Kenniscentrum van de Nederlandse Groenten en Fruitsector op dit domein bellen: de Support Desk van Frug I Com. Hier is de kennis van zowel de standaardisatie wereld als AGF in combinatie met de international ontwikkelingen aanwezig. Zij helpen u graag.

Bij de Support Desk kunt u terecht voor:
Informatie over het gebruik van artikelnummers (GTIN) in AGF; wanneer moet ik een nieuw nummer gebruiken etc.
Informatie over het gebruik van artikelclassificatie (GPC) in AGF; een sterk opkomend fenomeen wat u mee moet nemen als u nu gaat sleutelen aan uw ERP.
Informatie over het gebruik en de juiste toepassing van Locatie-identificatie in AGF.
Aanschaf van uw eigen GLN – nummer als teelt, handelsbedrijf of pakstation (Servicepacks).
Ondersteuning van uw organisatie bij vragen omtrent deze standaarden. 

Deze dienstverlening is overigens dit jaar nog gratis voor de leden van Dutch Produce Association en Frugi Venta met uitzondering van de Servicepacks. Voor 2014 wordt gesproken over een andere opzet waarbij kosten voor individuele bedrijfsbegeleiding doorberekend worden aan de onderneming. 

 

Voor meer informatie:
Frug I Com
Bezuidenhoutseweg 82
2594 AX DEN HAAG
T +31 (0)65 17 80 236
F +31 (0)70 33 55 020
info@frugicom.nl
www.frugicom.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.