"In 2014 of 2015 hopelijk ook Japan"

Eerste kiwi's van Blue Whale op weg naar Zuid-KoreaVorige week vertrok de eerste container met kiwi's van Blue Whale richting Zuid-Korea. "De lading van deze trial moet nog voor de kerst aankomen," zegt Marc Peyres van Blue Whale. Na tien jaar van onderhandelingen is dit de eerste container kiwi's die naar Zuid-Korea geëxporteerd wordt. Hoge invoerrechten, lange transporttijd en concurrentie van andere landen zijn een aantal moeilijkheden waar Blue Whale mee te kampen zal hebben. "Het betreden van een nieuwe markt met strikte protocollen is altijd een avontuur, maar we zijn klaar voor de uitdagingen die ons te wachten staan. We hopen dat de Koreaanse consument onze kiwi's net zo zal waarderen als andere Zuidoost-Aziatische consumenten. We weten dat we nog een lange weg moeten afleggen voordat onze kiwi's erkend zullen worden als premium fruit, zoals in Europa of andere landen in Zuidoost-Azië." 

Peyres vertelt dat het de bedoeling is om in januari of februari een nieuwe lading te gaan verzenden. Als hij naar de toekomst kijkt, ziet hij meer mogelijkheden in Azië. "De volgende stap zal het openen van de Japanse markt zijn. We hopen dit in 2014 of 2015 te realiseren."

Voor meer informatie:
www.blue-whale.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.