Frankrijk: 'Les paysan de Rougeline' teelt op 270 ha tomaten

De periode rond 1990 was onrustig voor de Franse producenten van groenten en fruit. In deze periode hebben zij zich verenigd om sterker te staan. Gilles Bertrandias, momenteel algemeen directeur, spreekt van een verandering van formaat. Bertrandias kent Rougeline al meer dan 15 jaar. Onder het merk Les paysans de Rougeline wordt het groente en fruit nu nog sterker op de markt gezet. Rougeling is marktleider in aardbeien en tomaten, maar produceert ook komkommers, sla, etc. De producenten blijven verenigd in Rougeline.270 hectare kassen
Gilles Bertrandias sprak recentelijk de vele participanten tijdens een ontmoeting in Villeneuve-sur-Lot. "In een hard economisch klimaat is Rougeline gegroeid met 270 hectare kasbouw verdeeld over drie productiegebieden, 70.000 ton verse groente en fruit per jaar en 100 miljoen omzet."


Op een markt met sterke concurrentie van de import uit het zuiden wint Rougeline een belangrijk aandeel door zich aan te passen aan de marktontwikkelingen. Innovatie zowel op het gebied van marketing, sales, logistiek als op dat van de productie biedt Rougeline groeimogelijkheden. Daarnaast weet Rougeline nog meer het vertrouwen van de klant te winnen door milieuvriendelijk te verbouwen en ecologisch te produceren, aldus Bertrandias.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.