Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Petra Wautraets, LTV: "Vanaf volgend seizoen eigen productie"

Rockit enthousiast ontvangen in Belgische markt

Tholen - Het nieuwe concept Rockit is al vanaf de introductie een succes. Dit vertelt Petra Wautraets van de Limburgse Tuinbouwveiling. Dit jaar startte de Limburgse Tuinbouwveiling, in samenwerking met boomkwekerij Rene Nicolaï, met het vermarkten van het Nieuw-Zeelandse concept Rockit. Dit concept bevat een plastic tube met vijf kleine appeltjes erin. Afhankelijk van de maatvoering van de appel zijn er ook kokers met drie of vier appelen, maar vijf is het meest gangbaar. LTV is de exclusieve teler in België en verkoper in de Benelux en Scandinavië (LTV Fresh).



Eén container
Rockit appelen komen oorspronkelijk uit de oostkust van Nieuw-Zeeland en zijn daar sinds 2010 te koop. De variëteit en breedingscode van het appeltje is Prem A96. De miniatuur appel is geïntroduceerd door Havelock North Fruit Company en is momenteel beschikbaar in Nieuw-Zeeland, Azië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vanaf dit jaar waren de appelen ook op de Belgische en Scandinavische markt te koop. Petra vertelt dat het seizoen alweer bijna is afgelopen. "We hebben met name in Zweden en België verkocht. De vraag lag veel hoger dan het kwantum. We hadden nu een volume van één container uit Nieuw-Zeeland, maar voor volgend jaar verwachten we er twee of drie. Daarnaast hebben we volgend seizoen ook eigen productie van één hectare. Dit jaar wordt er in België ook nog 5 hectare bijgeplant, dus het volume zal de komende jaren toenemen. Het aantal bomen in België is dan verdrievoudigd."



Wereldwijd concept

Naast productie in België zullen er volgend jaar ook bomen worden geplant in Italië. Daarnaast zal er in Amerika ook een uitbreiding zijn van het areaal. Zij hebben een licentie getekend voor de verkoop in Amerika, Mexico en Canada. Ook Australië doet mee met het concept. Het breidt zich over de hele wereld uit." Volgens Petra reageren klanten erg enthousiast. "De appel is fantastisch en smakelijk en is een kruising met een Gala. Ook de felrode kleur is enorm aantrekkelijk. De combinatie lange versheid en het aantrekkelijke uiterlijk zien we in geen ander appeltje terug. De afnemers van dit jaar zien we allemaal weer terug. Volgend jaar zal er meer volume zijn, maar het zal moeilijk blijven met verdelen, ook in Noorwegen en Zweden is het product beloofd. We kunnen volgend seizoen wel meer klanten gelukkig maken. Het zijn met name retailers die afnemen, maar momenteel zijn er ook gesprekken met benzinestations. Qua prijs ligt Rockit in het hoge segment. De appelen worden niet per kilo verkocht, maar per tube."



Voor meer informatie:
Petra Wautraets
Limburgse Tuinbouw Veiling
Industrieweg 1035
3540 Herk-De-Stad
Tel.: +(32) 13 55 01 10
Fax: +(32) 13 55 46 45
www.ltv.be
info@ltv.be