Hun bedrijf PUURgroenten in Middenmeer produceert 120 bijzondere soorten (baby of mini) groenten en kruiden. De plantjes worden geteeld op water drijvende platen piepschuim. "En tegenwoordig het hele jaar rond", zegt Han Lammers. "We zijn PUURgroenten vorig jaar begonnen. Eigenlijk bij wijze van proef. Als het niet zou lopen, zouden we er rond deze tijd de stekker uit trekken. Dat hadden we met onszelf afgesproken. Maar dat doen we dus niet. In tegendeel."
Er is ook geen enkele reden toe. PUURgroenten timmert flink aan de weg. "Hadden we vorig jaar 360 vierkante meter in gebruik, nu is het al 750 vierkante meter. Bovendien hebben we nu kassen en verlichting, zodat we het jaarrond kunnen telen. Dat was nodig omdat we voornamelijk aan de horeca leveren. Die willen het hele jaar door over onze spullen kunnen beschikken. "
Snoepwinkel
Het bedrijf levert zelfs aan de chefkoks boven het Noordzeekanaal. De horecagroothandel Rungis uit Barendrecht doet de rest. "Veel koks komen hier eerst kijken. Dan lopen ze rond als kinderen in de snoepwinkel. Chef Onno Kokmeijer van het twee sterrenrestaurant Ciel Blue in het hotel Okura in Amsterdam komt hier inspiratie opdoen, maar ook Roy Strijbos van TOV in Schagen en John Nierop van La Première uit Anna Paulowna komen hier."Lammers is tevreden over hoe het bedrijf zich ontwikkelt. "We zijn er nog niet. De miniatuurgroenten zijn erg geliefd bij de koks maar ook relatief duur. Dus de markt is niet zo heel groot. En de investeringen zijn hoog. Een kas, verlichting, ik schrok van de eerste energierekening nu we onder licht telen. Dus voorlopig moet er nog geld bij. Maar we komen er wel. Met kleine stapjes tegelijkertijd."
Bron: Agriboard