Fyffes 'Banana Contest' Plus supermarkten groot succes

In samenwerking met Plus en Max Havelaar heeft Fyffes de 'Banana Contest' 2013 opgezet. Gedurende 3 maanden en verdeeld over 2 periodes, werden alle 259 PLUS filialen/supermarkten bezocht. Voorafgaand aan deze contest organiseerde Fyffes diverse workshops voor de regio's oost, west en zuid.


Het storecheck-team van Fyffes

Tijdens deze workshops kregen de Plus AGF-managers veel tips & tricks aangereikt m.b.t. de behandeling van de bananen en het verzorgd onderhouden en presenteren van het bananen display, alsmede inzicht te geven in het volledige proces van oogst tot aan het schap. Deze kennis is toegepast op de alledaagse praktijk met als doel het realiseren van een betere presentatie, stijgende verkopen en het minimaliseren van de derving.


PLUS Pansier

Met veel enthousiasme zijn de Plus winkels aan de slag gegaan om met de aangereikte tools en originele aankleding van het schap, te strijden om de felbegeerde hoofdprijs per regio, t.w. een studiereis voor 2 personen naar Colombia!
Tijdens deze unieke reis - die in het teken van Fairtrade staat - worden de kleinere Fairtrade bananenplantages bezocht en krijgen de prijswinnaars inzicht in het volledige proces van grond tot mond.

.
PLUS van Reijen

Tijdens de "banana contest" was er in de tweede periode een duidelijke verbetering van omzet en prestatie zichtbaar. Aandacht voor het schap loont!
Dit heeft geresulteerd in uitzonderlijke presentaties van verschillende winkels, die met enorm veel creativiteit de aandacht van de consumenten wisten te trekken.
Met name de "out of the box" presentaties zoals jungles en een presentatie met een tuk tuk waren bijzonder!


PLUS Jan Sterk

De gelukkige prijswinnaars van de "banana contest" 2013 zijn geworden:
  • Plus André en Joyce van Reyen in Veldhoven
  • Plus Jan Sterk in Gorinchem
  • Plus Pansier in Renkum.
De prijswinnaars 1 t/m 10 van elke regio zullen in januari van 2014 een uitgebreide rondleiding krijgen in en om de terminal van de BNFW (Belgian New Fruit Wharf) in Antwerpen waar zij goed inzicht krijgen in de laad- en losoperatie van de bananen o.a. door aan boord te gaan van de door Fyffes getimecharterde STAR-boten.


PLUS Veldhoven (tuktuk)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.