Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fred Rennen, Staay-Hispa:

"Goede markt Braziliaanse meloenen na stroeve seizoensstart"



Tholen - De meloenenhandel verloopt momenteel goed. De prijzen liggen voor alle variëteiten op een goed niveau. Toch is dat wel een verandering ten opzichte van het begin van het seizoen. "Het begin van het Braziliaanse meloenenseizoen was erg moeizaam. In één week zijn er enorm grote volumes verscheept en dat heeft de markt geen goed gedaan. Het heeft een aantal weken geduurd voor de markt hersteld was", vertelt commercieel directeur Fred Rennen van Staay-Hispa, dat de meloenen over heel Europa vermarkt onder de merken Mossoro, Samba en Brazil.



"Sinds een paar weken is de markt opgeleefd. Nu is de vraag, zoals altijd in de weken voor Kerst, erg goed. De watermeloenen zijn veelgevraagd en hoog in prijs en in deze tijd hebben we eigenlijk altijd meer vraag naar Cantaloupe- en Galia-meloenen dan dat er geproduceerd wordt", vertelt Fred. Volgens de importeur zijn de volumes in lijn met de verwachting. "En de vraag is breed. Het binnenland doet goed mee, net als Duitsland, maar er is eigenlijk geen land dat er uitspringt."



Ook over de kwaliteit is de commercieel directeur tevreden. "In het begin van het seizoen was de kwaliteit niet optimaal, maar die is nu gewoon goed. Wel hoor ik in de markt dat bepaalde producenten problemen hebben met de watervoorziening, maar dit heeft vooralsnog niet een al te grote impact. De volumes die naar Europa komen, zijn in lijn met vorig jaar. Ik zie de komende weken zonder meer positief tegemoet. Inmiddels zijn we druk met de voorbereidingen op het Costa Ricaanse meloenenseizoen, dat eind januari weer zal starten met watermeloenen, gevolgd door Cantaloupe en gele meloenen. We hopen dat dit naadloos aansluit op het Braziliaanse seizoen."

Voor meer informatie:
Staay Hispa B.V.
Handelscentrum ZHZ
2991 LD Barendrecht
T +31 (0)180 679 117
F +31 (0)180 679 101
fred.rennen@staay-hispa.nl
www.staay-hispa.nl