CAO akkoord Lamb Weston Meijer

RMU, CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben maandag met de directie van Lamb Weston Meijer overeenstemming bereikt over een nieuwe bedrijfs-cao. Dat melden de drie vakorganisaties dinsdag in een brief aan hun leden.

De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar en voorziet in een stapsgewijze loonstijging van 4 procent. Ook zijn afspraken gemaakt over een betere benutting van de fiscale mogelijkheden om de kosten van woon-werkverkeer te beperken, over beheersing van de pensioenkosten en over vergroting van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De RMU noemt dat de loonafspraak bij Lamb Weston Meijer een voorbeeld van loondifferentiatie. Dat betekent dat hogere loonstijgingen worden afgesproken in productievere bedrijfstakken. Waar dat mogelijk is, streeft de RMU naar een loonstijging die tenminste gelijk is aan de te verwachten inflatie van 2 procent per jaar.

Lamb Weston Meijer is een van de grootste producten van aardappelproducten ter wereld. In Nederland heeft het concern vestigingen in Kruiningen, Oosterbierum en Bergen op Zoom. Daar werken samen ongeveer duizend mensen.


Bron: RD

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.