"Wij geven kansen aan mensen die in België verblijven"

Fruitbedrijf Vanhellemont ontvangt Gastvrije Award 2013

Vorige week vrijdag ontving Fruitbedrijf Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem de Gastvrije Award 2013. De Gastvrije Award-show van Vluchtelingenwerk Vlaanderen is net afgelopen. Deze awardshow is het slotstuk van een campagne waarin Vluchtelingenwerk op zoek ging naar gastvrije initiatieven in Vlaanderen en Brussel. Dat zijn initiatieven die iets gastvrij doen voor asielzoekers en vluchtelingen. Maar liefst 155 initiatieven deden mee. Vanhellemont bundelt een ruime diversiteit in 1 team. "In tegenstelling tot wat hun collega-fruittelers doen haalt BVBA Vanhellemont geen mensen van Polen naar hier, maar geven ze kansen aan mensen die in België verblijven. Met meter en peterschap, lessen Nederlands etc, zorgen zij voor een snelle integratie."Investeren in personeel
"Wij investeren deze 1000 euro volledig in ons personeel en blijven inzetten op diversiteit", aldus een woordvoerder van het bedrijf. Van Hellemont is een fruitteelt-, sorteer- en verpakkingsbedrijf van appels en peren in Meensel-Kiezegem. "In tegenstelling wat onze collega's fruittelers doen, mensen uit Polen en omstreken naar België halen, geven wij kansen aan mensen die in België verblijven. Je vind bij ons aan allegaartje van individuen. Het verschil vind je in kleur, taal, handicap, leeftijd, vluchtelingen, enzovoorts. Op de eerste plaats zorgen we dat we met een goede mix een bedrijf kunnen runnen dat economisch leefbaar is. Wij proberen daarnaast te zorgen dat elk individu de kans kan grijpen om zich te integreren in onze maatschappij."

Voor meer informatie:
www.fruitvanhellemont.be

Bron: Gastvrijegemeente.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.