Senegal: West Africa Farms wil uienexport in 2013-2014 verdubbelen

West Africa Farms (WAF), lid van de groep G.S. Shropshire, wil het exportvolume in het seizoen 2013-2014 verdubbelen. De groep produceert uien in de noordelijke regio Dagana en wil snel groeien naar een volgend niveau. WAF heeft hiertoe besloten nadat de nationale productie in het laatste seizoen 250 000 ton heeft bereikt met als gevolg dat er bij de autoriteiten op werd aangedrongen om de invoer van uien te bevriezen.

Egypte leverde voorheen de uien aan Senegal. Nu dit land zich in een politieke crisis bevindt, vangt WAF de vraag volledig op, aldus Richard Belcher, directeur van WAF. John Marschall, ambassadeur van Groot-Brittannië, heeft het project in Yamane voor de tweede keer bezocht en zijn bewondering uitgesproken over de prestaties.

Een bijkomend succes is de werkgelegenheid, die is gecreëerd voor ongeveer 800 medewerkers uit 27 naburige dorpen, waarvan 20 personen in vaste dienst zijn. Ongeveer 40 miljoen francs CFA (de munteenheid in voormalige Franse koloniën) per maand wordt uitgegeven tijdens het uienseizoen, 8 tot 10 maanden per jaar. Richard Belcher beklaagt zich over de afwezigheid van elektriciteit in de regio. Dit is het belangrijkste obstakel voor de ontwikkeling van de groep.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.