Spanje: tuinbouwprijzen dalen in Malaga

Malaga's tuinbouwseizoen ontwikkelt zich problematisch. De prijzen voor de telers kelderen terwijl de prijzen voor consumenten hetzelfde blijven. Dit is een van de belangrijkste redenen dat telers uit Malaga zich zorgen maken. Vergeleken met de cijfers van vorig jaar zijn courgettes en aubergines met respectievelijk 44% en 40% in waarde gedaald voor de telers. In november gaat het wat beter.

De start van het tomatenseizoen is nog zorgwekkender, aangezien de prijzen voor alle rassen tussen de 50% en 75% zijn gedaald in vergelijking met vorig jaar. Ten aanzien van de cherrytomaten is het helemaal belabberd: de prijzen waren 72% lager dan in september 2012. Vorig jaar november brachten de tomaten nog 1 euro de kg op en nu nog geen 50 cent

Het totale landbouwareaal in Malaga bedraagt 10.000 hectare, waar ongeveer 240.000 ton verschillende producten worden geteeld, die vorig jaar een waarde bereikten van 175 miljoen euro. De tomaat was het meest geteelde product in de provincie met ongeveer 23% van het totaal.

Source: Asajamalaga

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.