Gesneden groente Bio+ in nieuwe verpakking

De Bio+ gesneden groente zit voortaan verpakt in een aantrekkelijke en herkenbare full colour bedrukte folie. Het assortiment gesneden groente bestaat jaarrond onder andere uit rucola, Hollandse roerbakgroente, witte kool en jonge bladsla. In de wintermaanden is er ook boerenkool en koolraap verkrijgbaar.Verduurzamen
De ambitie van Bio+ is om haar producten steeds duurzamer te verpakken. Ook de verpakkingen van de gesneden groente is hierin verbeterd, omdat het etiket en folie samen als mono materiaal verwerkt en gerecycled kunnen worden. Daarnaast is de folie ook gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Volgens Milieucentraal is de CO2 footprint van bioplastic, plantaardig plastic of 'groen' plastic minstens 20 procent lager dan de kunststof gemaakt van aardolie. Daarnaast weten we dat fossiele grondstoffen eindig zijn en we nu al stap voor stap moeten beginnen met het zoeken naar vervangers.

Stappenplan verpakking
Om tot steeds duurzamere verpakkingen te komen, heeft Bio+ in samenwerking met diverse experts een stappenplan ontwikkeld. Aan de hand van een vijftal toetsen wordt de verduurzamingsstrategie per verpakking bepaald. Deze vijf toetsen zijn in deze volgorde:
  1. Voorkomen van voedselverspilling: vooral het verbeteren van houdbaarheid en zorgen dat er zo min mogelijk product in de verpakking achterblijft.
  2. Zo min mogelijk verpakkingsmateriaal: reduce of remove
  3. Zoveel mogelijk gerecycled verpakkingsmateriaal
  4. Streven naar monomateriaal verpakkingen t.b.v. betere recycling
  5. Waar mogelijk kiezen voor duurzaam geproduceerde alternatieve verpakkingsmaterialen, bijvoorbeeld FSC papier en hernieuwbare plastics
Bij het ontwikkelen van een duurzamere verpakking moet natuurlijk altijd rekening gehouden worden met een aantal randvoorwaarden. Zoals het moeten voldoen aan voedselveiligheidseisen, enkele verantwoorde kosten/baten verhouding en de praktische mogelijkheden op de aanwezige verpakkingsmachines.

Hessing Supervers
Hessing is de producent van de Bio+ gesneden groente. Zij zijn al 40 jaar actief in deze branche, met in het totaal 4 locaties waar de groente gesneden en verpakt wordt. Ze verzorgen het gehele proces, van zaadje tot aan het gesneden blaadje. Dat betekent dat de verse groenten na binnenkomst binnen enkele uren al gesneden, verpakt en afgeleverd zijn. Dit afleveren gebeurt met hun eigen transportbedrijf, Hessing Logistiek. Kijk voor meer informatie op www.hessingsupervers.nl.

Bio+
Bio+ biedt met meer dan 300 lekkere biologische producten van natuurlijke komaf een oplossing voor ieder eetmoment. Bio+ was in de afgelopen 3 jaar het snelst groeiende merk in het supermarktkanaal. Voor meer informatie over Bio+ kijk op www.bio-plus.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.