Zout in vlees en maaltijden omlaag, vuil voor stort gereduceerd tot nul

Sainsbury's goed op weg om duurzaamheidsplan 20x20 te halen

De Britse retailer Sainsbury's heeft naar eigen zeggen significante progressie geboekt om de duurzaamheidsdoelstelling 20x20 te bereiken. Het 20x20-programma omvat twintig punten op het gebied van duurzaamheid die in 2020 behaald moeten zijn. Denk aan speerpunten als het terugdringen van zout, suiker en verzadigde vetten in de eigen merkproducten. Andere doelstellingen zijn het verkleinen van de CO2-uitstoot, het verdubbelen van Britse producten in het assortiment en een miljard pond omzet aan fairtrade-artikelen. 

Volgens CEO Justin King maakt Sainsbury's nu al goede stappen door bijvoorbeeld de hoeveelheid zout in varkensvlees en bereide maaltijden te verlagen en de hoeveelheid afval dat normaal gesproken voor de vuilstort bestemd is tot nul te reduceren. "We streven ernaar om de groenste retailer van de UK te zijn. Onze uitstoot van CO2 willen we met dertig procent reduceren", aldus Sainsbury's.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.