Bloemkool: meest geliefde koolsoort in Duitsland

Bloemkool is in Duitsland de meest geliefde koolsoort, zo meldt het 'Pressebüro deutsches Obst und Gemüse'. Het seizoen van deze groente duurt nog tot in de winter en de witte klassieker wordt vooral gewaardeerd om haar milde smaak.
 
Elk jaar wordt er per huishouden zo'n 2,28 kilogram bloemkool gegeten. Oorspronkelijk komt bloemkool uit Anatolië en in Duitsland wordt de groente ongeveer sinds de 16e eeuw geteeld. De Duitse telers gebruiken een areaal van 4.369 hectare voor de bloemkoolteelt. De grootste teeltgebieden zijn te vinden in Rheinland-Pfalz, Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. De mooie witte kleur krijgt bloemkool overigens doordat de bladeren beschermend over de bloemkoolroosjes heen liggen en de groente zo tegen zonnestralen beschermen. Zonder licht wordt er geen chlorofyl gevormd en kleurt de kool niet groen.
 
Bloemkool kan ongeveer een week in de koelkast bewaard worden. Men moet dan echter wel van tevoren de bladeren verwijderen en de kool inwikkelen in keukenpapier. De groente bevat veel ballaststoffen en vitamine C en met slechts 23 calorieën per 100 gram is de kool ideaal voor de lichte keuken. In Duitsland loopt het bloemkoolseizoen over het algemeen van mei tot november.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.