Insectenspray op groenten en fruit in supermarkt: medewerkster wil fruitvliegjes bestrijden

Kathrin Gerz kon haar ogen niet geloven toen zij onlangs in een Edeka-supermarkt in het Duitse Mainz richting de groente- en fruitafdeling keek. Een medewerkster stond hier met insectenspray te spuiten. "Ik was geschokt en heb meteen gevraagd of deze producten nog verkocht werden", vertelt de klant, "en de vrouw zei daadwerkelijk dat dit het geval was. Men kan het groente en fruit immers wassen of schillen..."
 
Klaus Deckenbach is hevig ontdaan als hij later van levensmiddelcontroleurs over het voorval in zijn supermarkt hoort. De klant had hen op de hoogte gesteld, waarna er direct een bezoek aan de supermarkt werd gebracht. Deckenbach, de eigenaar van de supermarkt in Mainz, slaat steil achterover en is ook uren later nog van zijn stuk: "Dit kan natuurlijk helemaal niet. Bij groenten en fruit met insectenspray spuiten mag simpelweg niet gebeuren. Dat is zelfs een reden tot ontslag."
 
Waarom het echter toch gebeurde? "De medewerkster moest eigenlijk de binnenkant van onze automaten voor lege flessen besproeien. Daar waar de plastic flessen geplet worden", zegt Deckenbach, die op de desbetreffende dag niet aanwezig was. "Want bij het pletten lekt er natuurlijk ook weleens limonade wanneer de flessen niet helemaal leeg zijn. En dan komen er kleine fruitvliegjes op af." Dat de medewerkster echter ook maar meteen de omgeving besproeide en de klant ook nog zo'n lomp antwoord gaf, dat kan Deckenbach maar niet begrijpen.
 
De consequentie: groenten en fruit werden direct weggeruimd en vernietigd. "Welke producten besproeid waren, was erg makkelijk op de video-opnames van een camera te zien", zegt Deckenbach. Toch had de medewerkster nog het geluk dat zij haar baan mocht behouden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


"Ketenbreed probleem in het "eetbare" gebeuren. Doen de kwekers/telers er alles aan om gecertificeerd en al netjes te werken, gaat het in de retail mis! Bovenstaand probleem komt ook voor bij tuincentra etc: uit onwetendheid en met GOEDE bedoelingen spuit men de planten maar vergeet dat er vlak naast kruiden en/of andere eetbare gewassen staan. En dan hebben we het nog niet eens over het gietwater!"
Ruud van den Akker, Bleiswijk - 2013/11/27 12:21:20.000Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven