Dollar General gaat strijd aan met Walmart

In de VS grijpt de armoede om zich heen. Al bijna elke zesde Amerikaanse burger krijgt levensmiddelenbonnen. Een treurige ontwikkeling, maar goed nieuws voor Dollar General, zo meldt de Duitse website finanzen100.de. De omzet- en klantencijfers van de Amerikaanse discounter groeien namelijk sterk. Dollar General begint zelfs serieuze concurrentie te vormen voor marktleider Walmart.
 
Amerika en Walmart zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Er zal nauwelijks een Amerikaan zijn die kan beweren dat hij nog nooit boodschappen heeft gedaan bij deze 's werelds grootste supermarktgigant. Een klein aantal discounters maait Walmart echter sinds enkele jaren succesvol een deel van het gras voor de voeten weg. Dollar General is er hier één van. De discounter kan dezelfde prijzen als Walmart hanteren, maar is vanwege haar stedelijk gelegen filialen dichter bij de klant. "Dankzij de hoge filiaaldichtheid en het beperkte productaanbod biedt Dollar General Walmart het hoofd", zegt Greg Aldridge, portfoliomanager bij de Britse vermogensbeheerder M&G.
 
Het concept van Dollar General komt aan bij de klanten. "We zien een hoop goede mogelijkheden om ons bedrijf uit te breiden", zei directeur Rick Dreilling eerder deze maand tijdens de opening van het 11.000e filiaal in Goodlettsville. Goldman Sachs-analist Stephen Grambling rekent erop dat Dollar General in de komende acht tot tien jaar qua bedrijfsoppervlak met vijf tot zeven procent zal groeien. De uitkomst van een actueel Goldman Sachs-onderzoek is dat de komst van 17.000 nieuwe filialen in de VS zich rendabel zou maken. Gemeten naar het marktaandeel van de discounter in Europa, staan de Amerikanen ver achter. Volgens Grambling is het denkbaar dat er op dit gebied nog 25 miljard dollar aan omzet te halen valt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.