Spanje: AgrupaEjido verhoogt omzet in seizoen 2013/2014

Het nieuwe seizoen is nog maar net onderweg, maar het Spaanse AgrupaEjido spreekt nu al van een geslaagde periode. De omzet van groente en fruit nam met 10% toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de verkoop is met 6% toegenomen.De komkommers verkopen het meest, met een stijging van 20%. Aubergines zien een groei van 17%. De rest zit op het gebruikelijke niveau voor de tijd van het jaar.

60% van de verkoop gaat naar de binnenlandse markt en de overige 40% wordt verscheept naar Europese landen. Het grootste deel van de export gaat naar Nederland en Duitsland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Portugal, Oost-Europa en Scandinavië. 

AgrupaEjido heeft zes centra in de provincie Almeria. Vier hiervan zijn tevens groenteveilingen. De AE Group is ervan overtuigd dat deze combinatie het meest voordelig is voor telers, omdat het een snel en betrouwbaar betalingssysteem oplevert.


Bron: fhalmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.