Keurmerk Fair Produce wil geld van minister

Het keurmerk Fair Produce voor de champignonteelt heeft dringend geld nodig en heeft daarom een beroep gedaan op minister Asscher van Sociale Zaken.

Het geld is nodig omdat de kosten van de stichting voor volgend jaar nog niet zijn afgedekt. Hoeveel geld nodig is, wilde de voorzitter niet kwijt.

Eerlijke beloning

In Limburg hebben diverse champignonbedrijven het keurmerk. Fair Produce garandeert dat champignons tegen een eerlijke beloning en onder goede arbeidsomstandigheden zijn geproduceerd. Het is ontwikkeld vanwege misstanden in de champignonteelt.

Subsidie

Het keurmerk bestaat nu ruim anderhalf jaar en kreeg eerder 60.000 euro subsidie van de provincie Limburg. Ook Gelderland gaf geld. Fair Produce vindt nu dat het Rijk aan de beurt is om subsidie te geven. Een woordvoerder van Asscher laat weten dat de minister in gesprek gaat met Fair Produce over de problemen, maar dat het niet de bedoeling is dat er subsidie wordt gegeven.

Inspectie

Bedrijven die een keurmerk krijgen, betalen jaarlijks voor de inspectie die nodig is. Het gaat om een bedrag tussen 800 en 1500 euro. Fair Produce verwacht weerstand in de branche als er meer kosten in rekening worden gebracht.


Bron: L1

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.