Fair Produce stelt extra eisen aan uitzendbureaus

Het bestuur van Fair Produce heeft een set van extra eisen voor NEN 4400-01 en 4400-02 uitzendbureaus vastgesteld die voor Fair Produce gecertificeerde producenten en handelaren van paddenstoelen werken. De aanpak met extra eisen moet leiden tot een scherper toezicht op onder andere de juiste beloning en (netto) inhoudingen op het salaris van de uitzendkrachten. Beoordeling van de loonstroken wordt op hoofdlijnen gekoppeld aan de resultaten van de interviews die bij de audit met medewerkers van de uitzendbureaus worden gehouden.

In een eerder stadium heeft Fair Produce specifieke eisen gesteld die alleen gelden voor buitenlandse uitzendbureaus die NEN 4400-02 gecertificeerd zijn. Nederlandse uitzendbureaus kunnen een NEN 4400-01 certificering behalen bij Stichting Normering Arbeid (SNA).

Op www.fairproduce.nl staat de complete set van extra eisen voor NEN 4400 uitzendbureaus. Deze eisen gelden met ingang van 1 januari 2014.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.