resultaten van studies in Verenigde Staten en Spanje

"Golfkarton doet kosten groente en fruit verlagen en verkoop bij supermarkten stijgen"

Recentelijk zijn resultaten van 2 case-studies bekend geworden. In Amerika liet een studie zien, dat tomaten in golfkarton de weg van Mexico naar Houston 25% kostenefficiënter afleggen dan in plastic kratten. Hogere vrachtwagen- en handlingkosten, vooral veroorzaakt door retourtransporten en waskosten van plastic kratten maakten het verschil. Zowel tuinders als retailers besparen geld bij gebruik van golfkarton. In de case studie bleken tuinders 17% en retailers 12% duurder uit te zijn bij gebruik van plastic kratten. Overigens zijn retailers zowel in de Verenigde Staten als in Europa kampioen recyclers. Zij hielpen in 2012 het recyclingpercentage van golfkarton op te hogen naar 91%.

Het gehele rapport is te downloaden van de website van de Amerikaanse Corrugated Packaging Alliance (CPA).
In Spanje (Madrid en Barcelona) zijn proeven uitgevoerd op de winkelvloer bij supermarkten. Hier werden plastic kratten vervangen door golfkartonnen dozen met mooie bedrukkingen. Ze zorgden voor extra informatie over het product en (merk) beleving bij de consument. Het resultaat was opmerkelijk: de verkoop steeg met 5%. Uit ondervragingen blijkt, dat de steeds milieubewustere consument de voorkeur geeft aan recyclebare verpakkingen die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen.
In Nederland is Lidl een voorbeeld van hoe een golfkartonnen verpakking bijdraagt aan succes. Deze retailer kwam onlangs voor de 4e keer als beste uit de bus in het groente- en fruitsegment.

Retail Packaging expert beschikbaar
De brancheverenigingen voor golfkarton in België en Nederland vinden het van groot belang, dat retailers goed geïnformeerd worden over de belangrijke rol en potenties van golfkartonnen verpakkingen bij hun streven naar duurzame bedrijfsvoering. Specifieke deskundigheid is daarvoor nu in te roepen bij een expert op het gebied van retailverpakkingen.

Voor meer informatie:
Vereniging Golfkarton
Postbus 732
2130 AS Hoofddorp
Toon Schrijver
06 53 23 69 70
www.golfkarton.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.