Spanje: Hongerstaking voor tomatensector

"De vijand is niet Marokko, maar onze eigen regering"

Al een week lang kamperen zeven vrouwen op de stoep van de lokale overheid in La Aldea op Gran Canaria. De vrouwen zijn in hongerstaking en eisen 7 miljoen euro aan overheidssteun om de Spaanse tomatensector overeind te houden. 

Nadat een van de vrouwen moest worden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van hypoglykemie, blijven de overige zes bezoeken en steun ontvangen van familieleden, collega's, buren en vertegenwoordigers van andere tomatenbedrijven, waaronder de president van FedEx, Jose Juan Bonny. De sector is boos en wacht naar eigen zeggen al jaren op beloofde overheidssteun. 

Een van de stakende vrouwen laat weten: "De overheid doet niets. Ze hebben geen enkele strategie om de sector er weer bovenop te helpen. De grootste vijand is niet Marokko, maar onze eigen regering."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.