Ecuador: wachten op nieuwe bananenprijs

De verwachtingen waren dat er rond 12 november een officiële verklaring zou verschijnen over de bananenprijs voor 2014, maar dat is nog niet gebeurd.
Hoewel de sector een stijging wil bereiken van een uiteindelijke prijs die tussen de $6 (€4,46) en $7,04 (€5,23) ligt, is men zich er wel van bewust dat het moeilijk is tot dit bedrag te komen. De sector moet namelijk rekening houden met concurrentie uit Colombia en Costa Rica en vraagt de staat dan ook om de bekende compensatiemaatregelen in te voeren om de hoge productiekosten te verminderen. Ondertussen dringt de exportsector aan op een prijsdaling tot $5,50 (€4,08). Als alternatief wordt de huidige prijs van $6 (€4,46) voorgesteld.

Eduardo Ledesma, voorzitter van de Associatie van Bananenexporteurs van Ecuador, merkte op dat de bananensector door een moeilijke periode gaat. Volgens de vertegenwoordiger van de exportsector zal de Ecuadoraanse bananensector eind dit jaar minder verliezen leiden.

Source: Diariopinion.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.