Stars in their Eyes Foundation

Benefietavond met een unieke artiest uit Zuid-Afrika

De Stars in their Eyes Foundation is een buitengewoon maatschappelijk samenwerkingsproject tussen Nederland en Zuid-Afrika, gericht op het verbeteren van levensomstandigheden middels onder andere sport en educatie. Het project is voortgekomen vanuit het MVO-beleid van de AgroCap-groep met ondernemingen zoals Cool Fresh International, Innoverde, Purnatur en Saphir. Veel successen zijn al geboekt en duizenden minder bevoorrechte kinderen en kansarme volwassenen in heel Zuid-Afrika zijn sinds 2006 omarmd. In het kader van het project zijn tot heden ruim 760 gemeenschapscoaches opgeleid en zijn er duurzame activiteiten ontwikkeld in meer dan 240 achtergestelde plattelandsdorpen en stedelijke townships waar de armoede overheerst.


 
Met de Kerstgedachte als basis wordt er op 23 december een benefietavond voor de Stars in their Eyes Foundation georganiseerd. Wij zijn verheugd dat de Zuid-Afrikaanse muzikant Larry Joe – tevens ambassadeur van Stars in their Eyes – speciaal naar Nederland komt om u op een muzikale reis door zijn leven mee te nemen. Theater Zuidpoort in Rotterdam is op 23 december de locatie voor dit unieke concert!


 
Larry Joe is het levende bewijs van iemand die een buitengewoon opmerkelijke verandering heeft ondergaan, waarbij alles draaide om muziek. Hij is een gewezen crimineel, bendelid en drugsverslaafde uit de Zuid-Afrikaanse Cape Flats (Kaapse Vlakte). Zeven jaar lang was hij op de vlucht, totdat hij besloot dat hij er genoeg van had en zichzelf in februari 2008 aangaf bij de politie. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en 6 maanden. De eerste maanden dacht hij veel na over zijn leven (zijn dochtertje van anderhalf overleed tijdens zijn rechtszaak) en hoe hij in de gevangenis beland was. Hij vroeg zelfs om eenzame opsluiting zodat hij zonder afleiding alles op een rijtje kon zetten.


 
Toen hij nog klein was, had zijn vader hem gitaar leren spelen en leren zingen. Hij besloot zijn gedachten in muziek om te zetten. Bewakers hoorden hem zingen op de luchtplaats en al snel werd hij gevraagd om tijdens evenementen in de gevangenis te zingen. In de gevangenis werd een soloalbum geproduceerd. 'Crazy Life' werd uitgebracht op 13 december 2010, de dag van Larry's ontslag uit de gevangenis. Sindsdien werkt Larry nauw samen met de Stars in their Eyes Foundation door speciale optredens bij scholen in onze gemeenschappen te doen en het gevaar van drugs onder de aandacht van kinderen te brengen. Met zijn verhaal over hoe muziek hem door donkere tijden heeft geholpen en met zijn talent, spreekt Larry tot mensen overal waar hij komt. Ook Prinses Beatrix (toen nog koningin) was in mei 2011 tijdens een door Cool Fresh International georganiseerd optreden in de Grote Kerk in Den Haag diep onder de indruk van Larry's talenten.


 
Mis deze kans niet! Voor slechts 15 euro per kaart maken gasten samen met Larry Joe een prachtige muzikale reis door zijn leven en worden de activiteiten ondersteund van de Stars in their Eyes gemeenschapsleiders onder kinderen in Lavender Hill, een achterstandswijk in Kaapstad dat geteisterd wordt door drugsgeweld.

Voor ondernemers is het is een uitgelezen kans om hun personeel vlak voor de Kerst een 'feel good' avond te geven!
 
De toegang is Euro 15 per persoon. Om kaarten veilig te stellen, verzoeken wij bezoekers als eerste per mail (nic@coolfresh.nl) aan te geven hoeveel kaarten zij willen hebben. Daarna ontvangen zij een bevestiging per e-mail, samen met instructies voor betaling. Zodra de betaling is ontvangen, wordt de kaart(en) opgestuurd of op de avond van het concert bij de kassa aan de gasten overhandigd. Maar let op! OP=OP!!

Bezoek de website www.larryjoelive.com om naar enkele nummers van Larry Joe te luisteren, en een video over zijn leven te bekijken'

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.