India: eerste lokale clubras beschikbaar

Mahindra wil India's eerste appel clubras, Saboro (wat 'smaakvol' betekent in het Spaans), op de markt brengen. Appelen uit de VS en China zullen binnenkort concurrentie krijgen van het Indiase aanbod, dat een stuk lager is geprijsd dan de geïmporteerde tegenhangers.

Met bijna twee miljoen ton per jaar staat India wereldwijd op de vierde plaats qua appelproductie, maar het ligt nog steeds ver achter op China, dat met 34 miljoen ton bovenaan staat. Terwijl de geïmporteerde appelen worden verkocht voor Rs 200 per kg (€2,37), zal Saboro lager geprijsd worden met Rs 170 per kg (€2,01). De winkelketen Heritage Food in Hyderabad zal de eerste zijn die de Saboro-appelen later deze maand verkoopt. De appelen zullen daarna bij bijna 200 retailpunten beschikbaar zijn.

De Mahindra Groep is van plan de appelen naar Europa, Zuidoost-Azië en Rusland te exporteren. Het heeft eerder ook al druiven naar deze markten geëxporteerd. Het bedrijf wil ook het aantal contracttelers verdubbelen vanaf de huidige 1000. Tevens is men van plan de fruitmand uit te breiden met bananen en mango's onder het eigen merk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.