Del Monte betaalt $1,2 miljoen in rechtszaak van werknemersdiscriminatie

Del Monte Fresh Produce moet $1,2 (€ 0,9) miljoen betalen nadat het door de rechter was veroordeeld vanwege de slechte behandeling van Thaise immigranten die werken op ananasbedrijven in Hawaï. De Commissie van Gelijke Arbeidskansen klaagde in 2011 Del Monte aan en beschuldigde de bedrijven van het discrimineren van werknemers die tussen 2003 en 2006 uit Thailand waren gerekruteerd.

De Commissie zei dat het geld zal worden uitgekeerd aan de Thaise immigranten, die slecht werden behandeld. Daarnaast heeft Del Monte beloofd de eerlijke behandeling van landarbeiders in de Verenigde Staten te bevorderen. Het bedrijf zei dat het zijn arbeidsaannemers zou opdragen de Amerikaanse tewerkstellingswetten op te volgen en alle buitenlandse werknemers te informeren over hun rechten.

In de rechtszaak beschuldigde de Commissie de Del Monte aannemer Global Horizons Manpower Inc. van het exploiteren van "economische kwetsbare Aziatische mannen uit Thailand" door hen te verplichten exorbitante vergoedingen te betalen om een agrarische baan in de VS te krijgen en van het daarna slecht behandelen van de mannen.

De werknemers kregen te weinig betaald en werden geplaatst in "onbewoonbare huisvesting" zonder voldoende toegang tot eten en keukenfaciliteiten, werd beweerd in de rechtszaak. Werknemers die klaagden werden bedreigd met een arrestatie of deportatie en, in sommige gevallen, met lichamelijk geweld. Het bedrijf heeft ook een aantal identificatiedocumenten in beslag genomen, wat het de werknemers moeilijk maakte weg te gaan, aldus de Commissie. Del Monte wist, of zou moeten hebben geweten, van de slechte behandeling van de werknemers.

De Commissie hoopt dat de zaak een wake-up call is voor anderen in de agrarische sector en hoopt dat Del Monte Fresh Produce zijn toewijding toont om de werknemers met respect te behandelen zoals de anti-discriminatiewetten dat aangeven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.