Tim Jones van Wandin Valley Farms,

Australië: Evenveel kersen als vorig seizoen

Het Australische Wandin Valley Farms heeft kersenboomgaarden in het noordoosten van Victoria en in Tasmanië en verpakt ook fruit voor een aantal andere telers in Victoria. Tim Jones van het bedrijf liet weten dat de oogst op 24 oktober begon en dat verwacht wordt door te gaan tot eind januari, wanneer ze hun Tasmaanse kersen oogsten."Veel gebieden van Australië ervoeren in de winter een 'geringe kou' en sommige gewassen werden in veel gebieden vrij licht van kleur. Ook sommige van onze soorten zijn vrij lichtkleurig, maar over het algemeen zijn we zeer tevreden met de oogst. We verwachten dezelfde volumes als vorig seizoen." Jones zegt dat de vroege kersen uitstekend van kwaliteit waren.

De belangrijkste soorten van Wandin Valley Farms zijn oude bekende namen zoals Bing, Chelan, Samba, Lapin, Sweetheart en Regina, maar het bedrijf heeft ook een aantal nieuwere soorten zoals Black Star en Sweet Georgia. De vroege rassen zijn Earlise, Earlisweet en Merchant. De firma won vorig seizoen voor laatstgenoemde soort zelfs de prijs voor de grootste en beste kersen. Wandin Valley Farms won onlangs ook de regionale Governeur van Victoria exportprijs.


Alison en Tim Jones met Christine Fyffe, met de Diamond-kersendoos en de exportprijs.

Zuidoost-Azië is een grote markt voor Australische kersen, aangezien het zeer dichtbij is en goede toegang heeft tot luchtvracht. Maar Tim legt uit dat ze ook succes hebben in het Midden-Oosten, en recentelijk in het Verenigd Koninkrijk. Een van de interessantere markten is Rusland, een markt die ze in de toekomst hopen uit te breiden.

"Australia Fruits is onze partner voor de export van onze kersen; zij zorgen voor het contact met onze klanten en zorgen ervoor dat de kersen naar de juiste bestemming gaan. Het meeste fruit wordt per luchtvracht getransporteerd, wegens de kosteneffectiviteit van deze vervoerswijze, maar vooral vanwege onze doelstelling de verst mogelijke kersen te leveren. Ons gezegde luidt 'Just 3 days': op dag 1 plukken we, op dag 2 verpakken we en op dag 3 gaan de kersen naar de klant."Vorig seizoen installeerde Wandin Valley Farms een nieuwe verpakkingslijn: de TruSort bevat 30 camera's die de kwaliteit van de kersen beoordelen. Elke kers wordt 30 keer gefotografeerd en die foto's worden naar een centrale computer gestuurd die elke kers analyseert op grootte, kleur en eventuele plekken. "Het heeft ons toegestaan de kwaliteit te verbeteren en ons aanbod consistenter te maken", besluit Tim Jones.

Voor meer informatie:
Tim Jones
Wandin Valley Farms
Tel: +61 407154837
E-mail: tjones@wandinvalleyfarms.com.au
www.wandinvalleyfarms.com.au

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.