Koers HZPC-certificaat laat verdere waardestijging van 9 procent zien

HZPC Holland, wereldleider in aardappelveredeling, maakt bekend dat tijdens de halfjaarlijkse beursdag op vrijdag 15 november jongstleden de prijs van HZPC certificaten is vastgesteld op € 85,00 (gedaan, laten). De koers is daarmee met 9 procent gestegen sinds de vorige beursdag afgelopen mei. De zeven voorafgaande beursdagen op rij steeg de prijs van het HZPC-certificaat zelfs met het maximaal mogelijke percentage van 10 procent. Van de 783.725 uitstaande certificaten werden er tijdens de laatste beursdag 6.728 verhandeld. De resultaten weerspiegelen een blijvend vertrouwen van de certificaathouders in HZPC Holland.

HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in november en mei, een beursdag waarop certificaatgerechtigden de prijs vaststellen en certificaten verhandelen. Certificaatgerechtigden zijn de wereldwijd bij HZPC aangesloten pootaardappeltelers en HZPC–medewerkers in de 10 landen waar HZPC bedrijven of deelnemingen heeft. De prijs kan per beursdag maximaal 10 procent stijgen of dalen. De eerste certificaten verhandelde HZPC in het boekjaar 1999/2000 tegen een prijs van €24,00 en sindsdien is jaarlijks ook dividend uitgekeerd. Het dividend over het boekjaar wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering in oktober vastgesteld.


 
Rendement
HZPC streeft ernaar om certificaathouders op de lange en korte termijn een goed rendement te bieden door dividenduitkering en koersstijging. HZPC directeur Gerard Backx zegt: "De koers van het HZPC-certificaat maakt langdurig een gezonde ontwikkeling door die het vertrouwen onderstreept dat de houders in de onderneming hebben. De koersstijging van 9 procent nu, weerspiegelt dat certificaathouders beseffen dat HZPC ook in boekjaar 2012/2013 goed heeft gepresteerd, ondanks dat de winst werd gedrukt en het dividend werd beperkt doordat we een voorziening moesten treffen wegens een problematische debiteur."

De eerstvolgende beursdag organiseert HZPC op 16 mei 2014.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.