Spaanse belangstelling voor Aziatische en Amerikaanse markt

Op 8 november vond de tweede bijeenkomst van de Specific Work Group for Fruits and Vegetables plaats. De werkgroep is een onderdeel van het internationaliseringsplan voor de agro-food sector, dat op 20 mei door de Spaanse ministers van economie en landbouw werd gepresenteerd en de promotie en verbetering van de internationalisering van de sector nastreeft. Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de behoefte om overeenstemming te bereiken over de prioriteiten bij het openen van nieuwe markten, die wegens fytosanitaire protocollen momenteel gesloten zijn. 

Ook de groeiende belangstelling, die Spaanse exporteurs tonen in de grote Aziatische markten en de oostkust van de Amerika's (Canada, VS, Mexico, Brazilië, Argentinië) werd besproken. De Spaanse export naar deze landen bedroeg in 2012 in totaal 146.840 ton, slechts 1,32% van het totale exportvolume. Overigens is de gehele export vanuit de EU naar deze landen laag. Het totaalvolume bedroeg vorig jaar 323.035 ton. Ook de export van Spaanse agrarische producten naar Azië was laag en bedroeg 55.000 ton. In 2012 kreeg 3% van de Spaanse export een bestemming buiten Europa. 

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.