Frankrijk: Kiwiziekte Psa onder controle

De bacterie Psa, die de kiwiplant beschadigt, lijkt onder controle te zijn. De producenten van l'Adour, Frankrijk zijn positief over het komende seizoen. De gele en groene kiwi zijn in goede vorm. Er wordt zelfs een babykiwi geteeld. Op dit moment is de oogst van de kiwi in volle gang.

In het Zuidwesten hadden de planten te kampen met de Psa bacterie. Na een periode van onzekerheid is met technische ondersteuning de oogst weer hoopvol voor de kiwiproducenten, aldus Zespri France en Sikig, een coöperatie van kiwiproducenten in Saint-Etienne d'Orthe, in het zuiden van les Landes. 

Prim'land, (met 30% van de Franse productie) en de Unie van coöperaties AdourKiwi France van Oscar fruit zijn ervan overtuigd dat de bacterie is uitgeschakeld.

Prim'land is daarnaast verheugd over de Nergi, de mini-kiwi waar de consument binnenkort van kan genieten: rijk aan vitamine C en eetbaar zonder te pellen. Verwacht wordt dat deze vrucht het goed zal doen in Noord-Europa, waar klein fruit goed in de markt ligt.

AdourKiwi France bestaat inmiddels 10 jaar. De verkoopafdeling Prim'land distribueert naar 35 landen met een omzet van 30 miljoen euro en 17 000 ton fruit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.